Gårdsøl – det norske ølet

kr 399.00

Kategori:

Beskrivelse

Gårdsøl – det norske ølet

En engasjerende og sprudlende bok om øl
Det opprinnelige norske ølet var det som ble brygget på gårdene i den tiden det var lovpålagt å brygge sterkøl. Og til alle ølentusiasters store glede ? fortsatt brygges det øl på tradisjonelt vis mange steder i landet. Tradisjonene rundt ølbrygging er mange, og et lite gløtt inn i denne verden er spennende og gir et innblikk av hvordan øl påvirket oss både før og nå.
Gårdsøl er en reise fylt med undring og glede over alt det som putrer og gjærer i kjellere og bryggerhus. Øl som smaker helt annerledes enn det som du kan kjøpe. Einerkvister, lokale urter, malt ? alt dette er med på å gi drikken særpreg og karakter.
Forfatteren har besøkt mange ølbryggere som deler av det de har lært om brygging opp gjennom generasjoner, og som fortsatt brygger etter gamlemetoden. En metode som går på tvers av alt det teorien sier. Men det fungerer utmerket og resultatet blir helt særegent, veldig smakfullt og helt ulikt annet øl.
Det er selvsagt med oppskrifter og bryggemetoder for gårdsøl fra flere distrikter. Men også oppskrift på mjød ? selveste gudedrikken ? for de som vil forsøke seg på noe spesielt til en spesiell anledning.
En bok for alle som elsker godt drikke.